Për të përfituar sa më shumë nga fushatat e gjenerimit të liderëve, profesionistët B2B mbështeten në strategji të shumta pasi i ndihmojnë klientët e tyre të arrijnë sukses. Përvoja dhe aftësia që u nevojiten profesionistëve të shërbimeve telemarketing mund të ndryshojnë gjithashtu, në varësi të fushave të industrisë ku ata punojnë ose nevojave të klientëve individualë. Aftësitë e marketingut janë kritike, siç është aftësia për të ndarë informacionin përkatës me palët e interesuara. Ajo që ka nevojë për çdo klient të shërbimeve të gjenerimit të liderëve B2B mund të ndryshojë shumë; fleksibiliteti dhe aftësitë e komunikimit efektiv janë disa nga aspektet më kritike të këtij mjeti marketingu.
Puna në këtë fushë marketingu fillon shumë kohë përpara se të bjerë zilja e telefonit. Suksesi varet nga një analizë e kujdesshme e drejtimeve të mundshme. Mblidhen informacione demografike dhe detaje mbi interesat e lidhura të biznesit. Ekipi më pas përgatit një listë të perspektivave për të thirrur. Ndryshe nga telemarketing tradicional,Blini të dhëna për Telemarketing fokusi është te palët e interesuara dhe jo te konsumatorët. Për shembull, një kompani sigurimesh mund të dëshirojë të zgjerojë listën e saj të agjencive ose brokerave të pavarura - dhe shitja e produkteve dhe shërbimeve të sigurimit për këto agjenci nuk është qëllimi, por në vend të kësaj, po krijohen partneritete të reja. Gjenerimi i plumbit nuk ka të bëjë vetëm me shitjet , por më tepër me eksplorimin e mundësive të reja.
Metodat më të mira për gjenerimin e plumbit përfshijnë:
Përdorimi i praktikave të rimarketingut në materialet e fushatës.
Proceset dhe iniciativat e testimit.
Krijimi i mundësive për të zgjedhur palët e interesuara.
Shpërndarja e ofertave superiore duke ilustruar përfitimet e partneritetit.
Përdorimi i teknologjive për të identifikuar më saktë ata që kanë më shumë gjasa të marrin vendime kritike të biznesit.
Përmirësimi i cilësisë së reklamave dhe materialeve të tjera të marketingut.
Nëse jeni duke kërkuar një drejtim për rritjen e biznesit tuaj, ose dëshironi që ekipi juaj i telemarketingut të sjellë mijëra perspektiva cilësore, kjo qasje inovative e telemarketingut mund të sigurojë mjetet për sukses për t'ju ndihmuar të rritni biznesin tuaj B2B.
Shërbimet e gjenerimit të udhëheqësve B2B
Tani që kjo strategji me ndikim telemarketing tingëllon si një zgjidhje e zbatueshme për perspektivat e biznesit tuaj dhe qëllimet e rritjes, si mund ta vlerësoni përvojën dhe aftësinë e një ofruesi të caktuar shërbimi të gjenerimit kryesor?
Përgjigja përbëhet nga disa komponentë. Së pari, ndonëse mund të jetë e dobishme nëse kompania e telemarketingut ka përvojë të mëparshme në industrinë tuaj të caktuar, është më e rëndësishme që ata të kenë nënkontraktuar punonjës shitjesh . Krijimi dhe trajnimi i specializuar në praktikat më të mira është gjithashtu pjesë e këtij komponenti. Ofruesit më të mirë të shërbimeve punojnë ngushtë me klientët përpara se të fillojë fushata e telemarketingut, kështu që vendosni një bazë solide, si miratimi i udhëzimeve të markës dhe dakordimi për qëllimet e shitjeve. Nëse një klient ka nevoja specifike për drejtuesit e tij të kualifikuar, ekipi do t'i inkorporojë ato në çdo iniciativë, shumë kohë përpara thirrjes së parë, fushata merr formë përmes këtij partneriteti.
Metodat më të mira për gjenerimin kryesor të telemarketingut B2B
-